Vajinoplasti Operasyonundan Sonra Cinsel İlişki

Vajinoplasti Operasyonundan Sonra Cinsel İlişki


Vajina daraltma operasyonlarından sonra hastanın cinsel ilişkiye girme süresi teorik  olarak 4-6 hafta arası olmalıdır. Bu 4-6 haflalık süre daralmış vajinadaki içerdeki kesilir iyileşmesi için gerekli olan süredir. Hastanın kasılmaları azaltmak için gerekli olan süre  tabii ki muhakkak cinsel ilişkiye girmeden önce doktor tarafından bir kere daha kontrol edilmeli içerde herhangi bir problem olmadıgina emin olunmalıdır.

 Vajinal bölge oldukça güç iyileşen bir bölgedir sigara kullanan kişilerde iyileşme süresi beklenenden daha uzundur. Operasyondan sonra iyileşme sürecine geçene kadar sigara içilmemesi tüm doktorların önerisidir. Vajinoplasti operasyonlarından sonra gerekli olan sürenin beklenmemesi ağrılı cinsel ilişkiye sebep olabilir.

Vajinoplasti operasyonu sonrası her ameliyat için önemli olan hijyen koşullarının sağlanması ve kişinin enfeksiyon sorunu ile karşılaşmaması önemlidir. Vajina bölgesi ıslak bir bölge olduğu için enfeksiyon riski yüksek bir bölgedir. Bu nedenle vajinoplasti operasyonlarından sonra profilaktik antibiyotiklerle bu riskide  minimalize edilmiş olur.

Vajina Daraltma Operasyonları yaklaşık olarak yaklaşık bir bir buçuk saat kadar sürer operasyondan sonra hastanede aynı gün gidebilir aldığı anestezinin şekline göre hasta yani işlemden 2- 3 saat sonra gidebilir veya ertesi gün gidebilir .Ameliyattan sonraki ilk gün ilk muayene uzman doktorunuz tarafından yapılır.  Hastanın  bölgede ağrı ve şişlik hissetmesi normal bir buz uygulaması yapması soğuk uygulaması yapması iyi olur bir hafta kadar işinden izin alması kesinlikle uygundur hafif kanamalar görülebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinismus Nedenleri

Kızlık Zarı Muayenesi