Kızlık Zarı Muayenesi


Kızlık Zarı Muayenesi


Kızlık zarı (hymen) vajina girişinde 1- 2 cm derinde, 2-2,5 mm kalınlığında bir dokudur. Adet kanamasının geçtiği bir açıklığı bulur ve elastiksel yapıdır.  Kızlık zarı ilk ilişki deneyimi ve yüzünden kazalar nedeniyle bozulabilmektedir. Kızlık zarı (hymen) muayenesi, bekâret testi, bakirelik muayenesi gibi başkaca isimlerle adlandırılan ve herhangi bir vaka sonrasında kızlık zarının yapısının bozulup bozulmadığını tespit edebilmek için yapılan özel jinekolojik muayenenin adıdır. Kızlık zarı muayenesinde kızlık zarının durumu kadar türleri de belirlenmektedir. Genellikle sosyal baskılar sebebiyle kızlık zarı muayenesinin nasıl yapılacağı, kızlık zarının yapısının bozulup bozulmadığını konusunda duyulan merak ve endişelerinin giderilmesi için bir çok insan kızlık zarı muayenesi olmak ister.

Kılık Zarı Muayenesi Nasıl Yapılır?


Kızlık zarı muayenesi 30-25 saniye sürer ve alet kullanılmadan yapıldığı için, kişide ağrı ya da acı hissi olmaz. Kızlık zarı muayenesinde hasta jinekolojik masaya yatırılır küçük dudaklar (labium ) hafif bir şekilde yana doğru çekilerek gözle kızlık zarı incelenir ve kişi kızlık zarının yapısı ve durumu hakkında bilgilendirilir. Kızlık zarı muayenesi çok kısa süren bir işlemdir ve herhangi bir alet kullanmadan yapılır. Muayene sırasında kızlık zarına herhangi zarar vermez. Temasal manada kızlık zarının bozulmamış olması kişinin cinsel ilişki deneyimi yaşayıp, yaşamadığını belirleyen bir kavramdır.

Kızlık Zarının Durumu Neden Merak Edilir?


 Kızlık zarı muayenesinde kızlık zarının yapısı ve durumu kadar türleri de belirlenebilmektedir. Kimi kızlık zarları ise, başkalarının çok daha fazla elastiki bir yapıya sahip olabilmektedir. Bu türdeki zarlar cinsel ilişkiye girmeden dileğiyle ilişkide iste beklenen kanama olmaz. Bu yapıdaki zarlar cinsel ilişki sırasında yırtılmadan yapısını koruyabilmektedir. Bunun için kızlık zarının türünü merak eden ve kızlık zarının yapısı hakkında bilgi almak isteyen birçok kişi Jinekologa gider. Bu türdeki zarlar cinsel ilişkiye girmeden ilişkide beklenen kanama olmaz. Bunun için kızlık zarının türünü öğrenmek ve bu konuda bilgi almak isteyen birçok kişi Jinekologa gider. Kızlık zarı esnek olan kişilerde görülen Bu durum özellikle yeni evlenen kişilerde kızın baba evine geri gönderilmesi ya da boşanmalara varan sonuçlar doğurabilmektedir.

Adli Vakalarda Kızlık Muayenesi Ne Şekilde Gerçekleşir?


Kişinin türel sebeplerden ya da adli bir vaka neticesinde kızlık zarı muayenesi olması gerekiyorsa ve rapor alınması zorunlu hale gelecektir Bu tür durumlarda savcılıktan alınan kâğıtla kızlık zarı muayenesi adli tıp kurumu koşullarında gerçekleşir. Bu olaylar genellikle tecavüz, zorla ilişki, gibi adli bir vakalardır ve rapor verilmesi zorunlu durumlardır. Kızlık zarındaki yırtılma ve hasar durumu tespit edilmesi ise; kızlık zarı bozulduktan ilk bir hafta içinde yapılan muayenede mümkün olabilmektedir. Bunun dışında yapılan kızlık zarı muayenelerinde için kızlık zarının ne zaman bozulduğu tam olarak anlaşılmaz.

Hangi Durumlarda Kızlık Zarı Onarılır?


Kızlık zarının bozulması durumlarda kişi 18 yaşını doldurduysa ve kendisinin istemesi halinde, kızlık zarı dikimi işlemi yapılır. Kızlık zarı dikimi ise, kızlık zarı bozulmuş olan birinin kızlık zarının onarılarak cinsel ilişkide beklenen kanamanın oluşması amacıyla vajinasına yapılan cerrahi operasyonuna verilen genel addır. Kızlık zarının dikimi ile ilgili (himenoplasti') operasyonları arasında yer alır. Kalıcı ve geçici kızlık zarı dikimi olarak iki şekilde  yapılır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinoplasti Operasyonundan Sonra Cinsel İlişki

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma