Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır


Genital Bölge Beyazlatma İşlemi

Genital bölgelerde zaman içinde esmerleşme ve renk değişikliği meydana gelir.  Bu renk daha çok siyahlaşma ve morarma şeklinde görülmektedir.  Lazer uygulaması,  renk açıcı özelliği ile genital bölgede beyazlatma ve renkleri açma konusunda başarılı işlemlerden biridir. Bu uygulama Vulvar whitening olarak bilinmektedir.

Genital Bölgede Renk Değişikliği Neden Olur?

Genital alanın dış bölümüne vulva adı verilir.  Zaman içinde ve yaş ilerledikçe birtakım hormonal değişiklikler ile birlikte genital bölgede renk değişikliği oluşabilir. Östrojen hormonu salgısıyla yakından ilgilidir. Vulvanın yapısı, östrojen açısından en yoğun bölgedir.  Kadınlarda gebelik sırasında artan östrojen hormonu bu bölgede yoğun olduğundan en fazla bu bölgede renk kararması olmaktadır. Gebelik sonrasında da o koyulaşma devam etmektedir.  Esmer olan kişilerde bu daha belirgin olarak kendini gösteriyor.  Ayrıca gebelik dışında doğum kontrol ilacı kullananlarda da östrojen alımına bağlı olarak hormonal genital bölge kararmaları yaşanmaktadır.  Bazı kişilerde de genetik yatkınlık nedeniyle bu bölgelerde koyulaşma olabilir.

Lazerle Genital Bölge Açma İşlemi

Lazerle genital bölge beyazlatma işlemi yaklaşık olarak 20-25 dakika sürmektedir.  Öncesinde hafif bir lokal anestezi uygulanır.  Anestezik içerikli krem bu açma işleminde yeterli olmaktadır.  İşlem lazer ışını ile cildin üstteki epidermisin üst tabakasının soyulmak suretiyle alttan pembe parlak bir deri çıkana kadar uygulanmaktadır.  Bir tür cilt soyma işlemi de denilebilir.  Böylelikle genital bölgedeki beyazlatma işlemi sağlanabilmektedir.  Lazerle genital bölge renk açma işlemi için tek bir lazer seans yeterli gelmektedir.  Ancak çok koyu genital bölgelerde 2. Bir lazer seansı ile işlem tamamlanır.

Kaynak : http://blog.milliyet.com.tr/yeni-ozguven-hareketi/Blog/?BlogNo=613924


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinoplasti Operasyonundan Sonra Cinsel İlişki

Vajinismus Nedenleri

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma