Vajina Kaşıntısı Nasıl Önlenir


Vajina Kaşıntısını gidermek için ne yapmalı


Vajina kaşıntısını önlemek için önce kaşıntıya neden olan sebeplerin ortaya çıkarılması önemlidir.  En sık görülen nedenlerden biri gereksiz antibiyotik kullanımı ve buna bağlı olarak mantar enfeksiyonudur. Bunun dışında 2. Etmenler olarak kabul edilen sentetik iç çamaşırı kullanımı ,kullanılan hijyenik pedin kişinin genital bölge yapısına uygun olmaması vajen bölgesinde tahriş sorunu yaratabilir.

Bazı vajina kaşıntısı vakalarında kişinin partnerinde herhangi bir enfeksiyon varsa ve ilişki sırasında prezervatif kullanımını gidilmemişse kaşıntı problemi ile karşı karşıya kalırız.
Pek çok kadın ilişki sonrasında genital bölgesini temizlemek için jel sabun yada parfüm gibi maddelerin kullanımına gider. Bu genellikle tavsiye edilmeyen bir durumdur vajen bölgesine dışarıdan yapılan her müdahale o bölgenin ph yapısını bozacağından uzun vadede daha ciddi sorunlara neden olacaktır. En doğru temizleme şekli vajina bölgesinin sadece suyla yıkanmasıdır.


Vajina kaşıntısı sorunu gündelik hayatta pek çok kadını zor durumda bırakabilir. Toplum içinde hissedilen kaşınma ihtiyacı , akıntı durumları yada sıklıkla tuvalete gitme isteği kişiyi huzursuz eder.
Olası bir kaşınma problemi vücudun herhangi bir yerinde çıkabileceği gibi vajinada meydana gelmesi de son derece normal bir durumdur ve kolaylıkla tedavi edilebilir .

Olası bir vajina kaşıntısı durumu ile karşı karşıya iseniz, yapılması gereken en önemli şey bunu toplumsal bir sorun haline getirmeden ve süreci uzatmadan bir uzmandan yardım almaktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinoplasti Operasyonundan Sonra Cinsel İlişki

Kızlık Zarı Muayenesi

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma