Vajinismus


Vajinismus


Kadınların ve erkeklerin cinsel yaşamında önemli bir problem olan vajinismus tedavi edilebilir bir kadın hastalığıdır. Bu hastalığın hem belirtileri hem de nedenleri kadından kadına farklılık gösterebiliyor. Kadınların yaşadığı bu sorun nedeniyle ilişkilerde çok önemli sorunlar yaşanabildiği gibi kadınların kendine olan güveni de oldukça azalıyor. Psikolojik nedenlerden kaynaklanabilen bu rahatsızlık bazı kadınlarda yapısal sorunlardan dolayı da meydana gelebiliyor.

  Vajinismus Nedir? 


Sorusunun cevabını merak eden kadınlar bu sorun hakkında birçok farklı neden ve belirti olduğunu görebilir. Bu süreçte kadının yaşadığı rahatsızlığın giderilebilmesi için uzman bir doktor yardımı alınması ve bilinçsiz hareketlerden kaçınılması son derece önemlidir. Vajinismusun tedavisi birçok farklı şekilde yapılabildiği gibi bu tedavi süreci çok kısa süre içerisinde de tamamlanabiliyor.

Vajinismusun Çeşitleri Nelerdir?


Vajinismus nedir sorusunun cevabı kadar bu rahatsızlığın çeşitleri de kadınları ilgilendiren bir konudur. Vajinismus tedavisinde kadınların yaşadığı rahatsızlık çeşidi de büyük önem taşıyor. Vajinismus hem hiç ilişki yaşamamış genç kızlarda hem de ilişki yaşamış ve çocuk doğurmuş evli kadınlarda da kendini gösterebiliyor.
 Vajinismusun genç kızlarda yaşanan çeşidine primer vajinismus ismi verilirken evli kadınlarda yaşanan vajinismusa sekonder vajinismus ismi verilir. Vajinismus evli kadınlarda görülmesinin en önemli nedeni kürtaj, zor doğum süreci, cinsel istismar, yoğun stres gibi nedenlerden kaynaklanabiliyor. Primer vajinismus ise genç kızların çocukluktan itibaren kafalarına kazınan namus konusu, kızlık zarı ve bekâret gibi konular evlilik sürecinde ilk gece korkusu olarak ortaya çıkabiliyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajinoplasti Operasyonundan Sonra Cinsel İlişki

Kızlık Zarı Muayenesi

Lazerle Genital Bölge Beyazlatma